Por očistimo in umijemo, po potrebi odrežemo temno zeleni del stebla in nato narežemo na rezine, debele 1 cm.
Osličeve fileje v ponvi popečemo z obeh strani. Odstavimo jih in posolimo.
V kozici zavremo juho ali slano vodo, vanjo stresemo narezan por in kuhamo 5 minut. Por odcedimo, tekočino pa prihranimo.
Za omako v kozici raztopimo maslo, vmešamo moko in pri šibkem ognju mešamo, da dobimo svetlo prežganje. Počasi in med mešanjem z metlico prilivamo prihranjeno tekočino. Ko prežganje zavre, prilijemo smetano, počakamo, da spet zavre in se začne gostiti, nato odstavimo. V omako stresemo polovico naribanega parmezana, po okusu solimo.
V pekač nalijemo malo smetanove omake, čez položimo plast testenin, plast omake, pore, razkosane popečene ribe in plast testenin. Nadaljujemo, dokler vsega ne porabimo. Na vrhu naj bodo testetine, ki jih polijemo s preostalo omako in potresemo s sirom. Postavimo v vročo pečico na 200°C in pečemo 15 min, da je hrustljavo zapečeno.