Najlepši teden v letu je definitivno čas okoli Božiča, ko doma dišijo božični piškoti. Vsak zagotovo pravi, da so njegovi božični piškoti najboljši, kar je verjetno tudi res, vendar z vami delim res najboljši recept, ki nam ga je zaupala slaščičarka Lea Grom, nad katerim boste zagotovo navdušeni. Leine dobrote najdete tudi na spletni strani Stories by Lea, Instagram in Facebook profilu Stories by Lea.
Količina: 30+ velikih piškotov
Priprava: 2 uri
Zahtevnost: 1/3
Sestavine:
2 rumenjaka
180 g masla
230 g gladke moke
30 g 100% kakava v prahu
100 g sladkorja v prahu
2 čajni žlički cimeta
pol žličke ingverja v prahu
pol žličke mletih klinčkov
ščepec soli
Postopek:
Maslo sobne temperature v mešalniku stepaj skupaj s sladkorjem v prahu. Dodaj rumenjake in mešaj na srednji hitrosti, da se sestavine povežejo. V maso presej moko, kakav, cimet, ingver in klinčke. Dodaj ščepec soli. S kuhalnico zamešaj testo, da se sestavine povežejo.
Testo zavij v živilsko folijo in postavi v hladilnik za 2 uri.
Ohlajeno testo na pomokani površini razvaljaj na 3 mm debeline in izreži željene oblike piškotov.
Pekač za piškote obloži s peki papirjem. Piškote položi na pekač dovolj narazen, da se ne bodo sprijeli. Piškote pecite na 170 stopinj Celzija 12-15 minut.
Ohlajene piškote lahko okrasiš z royal icingom ali stopljeno čokolado, liofiliziranim sadjem, mrvicami, kokosom ali mletimi lešniki.