Piškoti s čokolado in arašidovim maslom se z lahko uvrstijo med moje najljubše piškote. Če si tudi ti ljubiteljica čokolade in arašidovega masla, tako kot jaz, boš nad piškoti zagotovo navdušena. Piškoti so namreč božanski.
Količina: 30 piškotov
Priprava: 45 min
Zahtevnost: 1/3
Sestavine:
300 g bele moke
100 g polnozrnate moke
100 g rjavega sladkorja
2 1/2 čajni žlički pecilnega praška
1 paketek vanilijevega sladkorja
ščepec soli
150 g kokosovega olja
50 g arašidovega masla
14 jedilnih žlic mleka
100 g temne čokolade
Postopek:
Suhe sestavine daš v večjo posodo in jih pomešaš med sabo. Dodaš kokosovo olje in arašidovo maslo in pregneteš, da dobiš drobljenec. Dodaš nasekljano čokolado in mleko. Pregneteš, da dobiš gladko maso s koščki čokolade. Nekaj čokolade lahko prihraniš in jo posuješ po vrhu piškotov.
Iz mase oblikuješ kroglice v velikosti oreha in jih polagaš na pekač, obložen s peki papirjem. Jaz jih navado spečem 20 v prvi rundi in pečem v dveh rundah. Pred peko piškote z vilico malo sploščim.
Pečeš na 180°C približno 15 min oziroma dokler ne ratajo zlato rumene barve. Popolnoma se bodo strdili šele, ko se ohladijo.
Recept je z nami delila Vita, še več njenih odličnih receptov pa najdeš na Little Kitchen Vibes.