0 items
Košarica je prazna.
Nazaj v tgovinoKapsule Omega 3-6-9 vsebujejo edinstveno kombinacijo mešanico treh olj, omega 3 (ribje olje), omega 6 (večerne primorje) in omega 9 (laneno olje) maščobnih kislin.
60 mehkih kapsul
Ob rednem jemanju (1 kapsula na dan) zadostuje za 2 mesecev uporabe!
Omega 3-6-9 je prehransko dopolnilo v kapsulah, ki vsebujejo odlično mešanico Omega 3 maščobne kisline (EPK, DHK, ALK), Omega 6 (LK) in Omega 9 (OK), ki so ključne za ohranjanje zdravja. Kapsulam je dodan tudi vitamin E, ki je naravni antioksidant – izjemno pomembno, ne glede na vaš življenjski slog ali cilj telesne pripravljenosti.
Omega 3, Omega 6 in Omega 9 maščobne kisline so med bistvenimi nenasičenimi maščobnimi kislinami. Naš gingerorange Omega 3-6-9 zagotavlja natančno razmerje nenasičenih kislin, ribjega olja, lanenega olja in večerne primorje, kar je izrednega pomene, saj ima vsaka od njih drugačno vlogo v telesu.
Dolgo časa smo se izogibali maščobam iz prehrane, saj so bile le-te označene kot slabe. Proizvajalci živil so to izkoristili s trženjem izdelkov »brez maščob« in »0 % maščob«.
Na srečo so ti časi mimo in vemo, da so maščobe nujne za zdravo telo. Počasi se je trend obrnil in spet uživamo avokado na kruhu in pest oreščkov kot prigrizek. Te vrste izdelkov vsebujejo maščobne kisline, kot so Omega 3, Omega 6 in Omega 9, ki so esencialnega pomena.
Predvsem maščobni kislini Omega 3 EPA in DHA hvalimo zaradi pomembnega prispevka k našemu zdravju, vsekakor pa ne smemo pozabiti na Omega 6 in Omega 9.
Ne, pomembno je vedeti, da jih človeško telo ne more samo proizvajati.
Omega-3 maščobne kisline so esencialne maščobne kisline, ki se uporabljajo v številnih biokemičnih reakcijah v človeškem telesu. Skupina esencialnih maščobnih kislin Omega-3 (človeško telo jih ne more sintetizirati, zato jih je treba pridobiti s tem, kar zaužijemo) sodeluje pri proizvodnji nenasičenih maščob. Te maščobne kisline igrajo pomembno vlogo pri izgradnji in vzdrževanju zdravih celičnih membran.
Poleg tega je skupina Omega-3 uporabna na številnih področjih in procesih, ki se nanašajo na človeško telo:
Družina omega-3 maščobnih kislin je sestavljena iz treh ključnih elementov:
ALK (alfa-linolenska kislina) je esencialna maščobna kislina, ki spada v družino Omega-3. Telo pa jo pretvori tudi v drugi omega-3 maščobni kislini: EPK in DHK.
ALK (alfa linolenska kislina) je edina od treh, ki je esencialna maščobna kislina, kar pomeni, da se ne more sintetizirati v človeškem organizmu, je pa bistvenega pomena, saj pomaga preprečevati bolezni srca in ožilja, zato je zelo pomembno, da svoj jedilnik obogatimo z živili, ki vsebujejo ALK ali pa redno dodajamo s pomočjo prehranskih dopolnil.
Pri uživanju Omega-3 maščobnih kislin je veliko bolj kot količina pomembno, da jih uživamo v optimalnem razmerju z Omega-6 maščobnimi kislinami. Idealno razmerje je 1:4 (Omega-3:Omega-6), s sodobnim načinom življenja pa je poskočilo vse tja do 1:50!
Veliko Omega-3 maščobnih kislin vsebuje:-
Tedensko se tako priporoča vsaj en obrok, ki vključuje losos, sled, sardele ali skuše. Priporočljiv vnos pa lahko dosežemo tudi s prehranskim dopolnilom.
Omega-3 maščobne kisline so vključene v številne funkcije v človeškem telesu. Ugodno vplivajo na zdravje celičnih membran, da ne omenjamo protivnetne vloge in pozitivnega vpliva na imunski sistem.
Omega-3 maščobne kisline podpirajo telo na različne načine:
Nekatere študije so pokazale, da visoka raven EPK in DHK v krvi pozitivno vpliva na regeneracijo mišic po fizičnem naporu. Tako se boleče mišice sprostijo ali pa se bolečinam po napornem treningu celo popolnoma izognemo. Poleg tega lahko moč ohranjamo dlje, izboljša se tudi sinteza beljakovin v mišicah.
Športnikom torej močno koristi visoka vsebnost EPK in DHK v krvi, znižuje namreč vnetja po celem telesu.
Nekatere študije so pokazale, da je mogoče zmanjšanje mišične mase (povezane s starostjo) ustaviti z uživanjem Omega-3 maščobnih kislin. To sicer velja za tiste osebe, ki imajo v krvi nizko raven Omega-3 maščobnih kislin.
Omega-6 , olje večerne primorje, sestavljajo večkrat nenasičene maščobne kisline – linolna kislina (LK), gama-linolenska kislina (GLK) in arahidonska kislina (AK), od katerih je esencialna linolna kislina. To pomeni, da moramo to maščobno kislino dobiti s prehrano.
Družina Omega-6, tako kot družina Omega-3, so večkrat nenasičene maščobne kisline, ki imajo vlogo pri proizvodnji nekaterih zelo nenasičenih maščobnih kislin in imajo pomembno vlogo pri pravilnem delovanju telesa na različnih ravneh:
GLK in AK lahko telo proizvede iz linolne kisline. GLK (gama linolenska kislina) je pomemben del vaših celičnih sten in med drugim podpira naravno sposobnost kože, da zadrži vlago.
V kolikor želimo zagotoviti zadostno preskrbo z Omega-3 maščobnimi kislinami, ni le dovolj, da jih uživamo v zadostni meri. Preskrba je odvisna tudi od vnosa omega 6 maščobnih kislin. Ker se tko Omega-3 kot Omega-6 v telesu presnovita z enakimi encimi, se lahko zgodi, da presežek Omega-6 blokira presnovo Omega-3, zato strokovnjaki priporočajo zmanjšanje uživanja Omega-6 maščob.
Optimalno bi bilo razmerje 4: 1 ali manj. Trenutno je razmerje žal 10:1 ali še večje, zato strokovnjaki odsvetujejo uporabo sončničnega olja, olja koruznih kalčkov, olja pšeničnih kalčkov ali sojinega olja in predlagajo zamenjavo za oljčno olje, ki vsebuje zelo malo Omega-6 maščobnih kislin.
Potrebno se je zavedati, da Omega-6 maščobne kisline najdemo tudi v številnih ocvrtih živilih.
Veliko vsebnost Omega-6 najdemo v živalskih maščobah (meso) in rastlinskih oljih, kot je sončnično olje. Rastlinska olja najdemo v skoraj vseh predpakiranih živilih, kot so juhe, piškoti, margarina in namazi.
Za razliko od Omega-3 in Omega-6 je Omega-9 enkrat nenasičena maščobna kislina (oleinske kisline), v našem primeru gre tu za laneno olje. To pomeni, da telo lahko proizvede dovolj Omega-9 kislin za svoje potrebe tako, da jih proizvede iz nasičenih maščob v naši hrani.
Kljub temu je dobro poskrbeti, da s hrano zaužijete dovolj Omega-9 maščobnih kislin zaradi številnih zdravstvenih koristi.
Omega-9 maščobne kisline pomagajo preprečevati bolezni srca in ožilja ter vzdrževanju normalne ravni holesterola v krvi in bi morale predstavljati približno 50 % zaužitih maščob vsak dan.
Oljčno olje je najboljši vir teh kislin. Drugi bogati viri oleinske kisline so oreščki (olje oreščkov) in sezamovo seme (sezamovo olje).
Zaužitje Omega-9 maščobnih kislin je koristno predvsem za preprečevanje bolezni srca in ožilja, sladkorne bolezni tipa 2, vzdrževanje normale ravni holesterola in presnovnega sindroma. Slednje stanje vključuje različne dejavnike tveganja za srčno-žilne bolezni, vključno z visokimi ravnmi holesterola.
Rastlina večerna primorja pravzaprav sploh ni jeglič. Je član družine vrbovih zelišč z rumenimi cvetovi, ki se odprejo zvečer. Po naključju prinešen v Evropo iz Severne Amerike v 1600-ih, je postal znan kot ‘Kraljevo zdravilo za vse’ zaradi široke palete težav, ki so jih uporabljali za zdravljenje, od kožnih bolezni in ran do hemoroidov.
Popolnoma užitno, znamenito olje je narejeno iz njegovih drobnih okroglih semen in ga lahko kupite kot čisto olje ali v obliki kapsul. Ena največjih prednosti olja večerne primorje je, da je njegova aktivna sestavina vrsta Omega-6, imenovana gama-linolna kislina (GLK). Medtem ko Omega-6 že prevladuje v naši sodobni prehrani (in verjetno nekaj, kar bi morali sprejeti ukrepe za zmanjšanje), oblika GLK ni na voljo.
To aktivirano obliko Omega-6 je težko dobiti v naši prehrani, vendar ima svojo vlogo pri našem zdravju. GLK se v našem telesu pretvori v DGLK (dihomo-gama-linolensko kislino), ki hrani celice in blaži vnetja.
Ne. Olje večerne primorje je zgolj omega-6 maščobna kislina in sploh ne vsebuje omega-3, EPK ali DHK. Aktivna sestavina olja večernice se imenuje GLK, ki ima lastne zdravstvene koristi in ga pogosto uporabljajo ljudje, ki trpijo zaradi bolečin v dojkah, simptomov PMS ali kožnih bolezni.
Tako olje večerne primorje kot ribje olje vsebujeta esencialne maščobne kisline, a medtem ko olje večerne primorje spada v kategorijo omega-6, je ribje olje omega-3.
Namesto tega jih moramo dobiti iz naše prehrane in v uravnoteženih količinah se odlično dopolnjujejo.
OPOZORILO: NI nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine se ne sme prekoračiti. Izdelek hranite izven dosega otrok. Izdelek po uporabi zaprite in hranite v suhem in hladnem prostoru.
Proizvedeno in pakirano v EU
Sestavine | 1 kapsula | PDV % ** |
Ribje olje | 332 mg | |
vključno z EPA (35%) | 60 mg | |
vključno z DHA (25%) | 40 mg | |
Vitamin E (D-alpha-tocopherol) | 3,35 mg | 28 % |
Olje večerna primorja | 332 mg | |
vključno z GLA (10%) | 33,2 mg | |
Laneno olje | 332 mg | |
vključno z alfa linolensko kislino (50,6%) | 168 mg | |
vključno z oleinsko kislino (23%) | 76,36 mg | ** |
vključno z linolno kislino (18%)/td> | 59,76 mg | ** |
vključno s palmitinsko kislino (4%)/td> | 13,28 mg | ** |
vključno s stearinsko kislino (4%)/td> | 13,28 mg | ** |
vključno z arašidovo kislino (0,3%)/td> | 1 mg | ** |
vključno s palmitoleinsko kislino (0,1%)/td> | 0,33 mg | ** |
* priporočen dnevni odmerek
** odstotek priporočenega dnevnega vnosa (PDV)
Za oddajo mnenja se morate prijaviti.
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.